Jiří Hladík - Drůbež

Prihlasit | RSS |

Inkubace přirozená a umělá

Autor:Jiří Hladík

Běžně prováděné skladování násadových vajec se od dějů v přírodě často značně liší. Další velmi diskutovaným tématem jsou inkubační teploty. Podle mého názoru i zde se velmi vzdalujeme  přirozenému líhnutí. Při řešení problému s přehříváním vajec v líhních jsem dospěl k velmi zajímavému poznání, ale nepředbíhejme.


Podmínky vylíhlého kuřete

Autor:Jiří Hladík

Uchovávání vajec v přírodě před tím, než začne kvočna sedět má jiné a lepší principy než jaké praktikujeme i v těch nejmodernějších líhních. Líhnutí přirozeným způsobem se také dost zásadně liší od umělé inkubace. Samotné klubání a vylíhnutí je také jiné.


Za hlasem svého vodiče.

Autor:Jiří Hladík

Znáte je všichni kdo jezdíte autem.Bažanti a nejenom obecní.Na podzim se začnou objevovat u silnic a hlavně v oblastech,kde mají myslivecká sdružení dost peněz nebo u bažantnic jako je Konopiště či  Židlochovice,kde se ve větším specializují na výrobu těchto živých terčů.


Jak dlouho se vlastně líhne kuře?

Autor:Jiří Hladík

Ptáci obývají naší planetu v opeřené podobě a se schopností létat asi 150 milionů let. Za tuto dobu stihli dovést k dokonalosti spoustu věcí,  jako je např. současné líhnutí vajec různého stáří, o čem jsem se již zmínil v minulých číslech Drůbežáře. Nyní se můžeme podívat na to, jak dlouho se vlastně kuře líhne. 


Skladování násadových vajec

Autor:Jiří Hladík

Skladováí násadových vajec tak jak je známe se značně liší  od způsobu jakým skladují násadová vejce ptáci v přírodě.